100% Üdvözlő bónusz akár 35 000 Ft-ig
Fogadás
Boomerang-bet mobile Boomerang-bet mobile

Fogadási stratégia

Sokan szeretnék elérni, hogy a sportfogadás minél kevésbé a szerencse állásától függjön, és minél inkább hatással tudjanak lenni a fogadásaik eredményére. Bár a meccs eredményét nem tudjuk befolyásolni, de fogadási stratégiák révén növelhetjük a győzelem esélyét a bukmékereknél. A fogadás stratégiák segítségével sokkal jobban irányíthatóvá válik, így máris kevésbé válunk kitetté a szerencsének.

A legjobb sportfogadási stratégiák

A következőkben bemutatjuk a szakértői csapatunk által legjobbnak ítélt sportfogadási stratégiák listáját. Tartson velünk, és ismerje meg őket!

A legjobb sportfogadási stratégiák

Értékfogadás (value betting)

Az értékfogadás olyan fogadás, amely során a játékos kiszámolja egy esemény valódi esélyét, majd összehasonlítja azt a fogadóiroda odds-aival, hogy megállapítsa, képes-e hasznot húzni, ha nyer a fogadás. Ez a sportfogadás megközelítési módja az elvárt érték (EV, expected value) és a fogadóiroda árrése ismeretét igényli.

Először is, bármely fogadás EV-je a fogadó és a fogadóiroda által meghatározott valószínűségi különbség. Másodszor, a fogadóiroda árrése a valószínűség és a fogadóiroda által megszabott odds közötti különbség.

Az értékfogadás egy olyan stratégia, amely segíthet a hosszú távú nyereség elérésében a sportfogadásban, amennyiben jól számoljuk ki az esélyeket és ismerjük a fogadóiroda árrését.

Vonalkeresés (line shopping)

A vonalkeresés azt a gyakorlatot jelenti, hogy a fogadás megtétele előtt a legjobb lehetőségeket keresi meg a játékos. Vagyis több sportfogadó oldalt ellenőriz, hogy a fogadások elhelyezése előtt megtalálja a legjobb oddsokat. Ezzel növelhető a nyeremény összege győztes tipp esetén. Ugyanis egy online fogadás stratégia nem csak arra irányulhat, hogy hogyan találjunk nyerő tippet, hanem arra is, hogy minél nagyobb legyen a nyeremény.

A törvényes online sportfogadás további terjeszkedésével a vonalkeresés könnyebb, mint valaha. A választék hatalmas, számos bukméker közül választhatunk. A nagyobb potencionális nyereség érdekében érdemes több sportfogadó irodát is figyelemmel kísérni. Bár látszólag a különbségek nem tűnhetnek soknak, hosszú távon összeadódnak. Ennek eredményeként a tapasztalt fogadók a vonalkeresést kritikus részének tekintik a fogadás stratégiai rutinjuknak.

Trendek felismerése

A fogadások terén is léteznek trendek. Amikor sokan ugyanarra vagy ugyanúgy fogadnak, akkor érdemes megvizsgálni, hogy online fogadási stratégiák tekintetében kifizetődő-e követni a trendet, vagy inkább kimaradni érdemes belőle.

Érzelemkezelés

A legjobb fogadási stratégia mindenki számára egyedi. Azonban az egy közös pont, hogy az érzelemkezelést előtérbe kell helyezni. A vesztes széria esetén sosem szabad “kergetni” a veszteséget, vagyis hirtelen felindulásból újabb téteket tenni meg, a veszteség visszanyerése érdekében. Ez kudarchoz szokott vezetni, hiszen a jó fogadás átgondolt és érzelemmentes. Ugyanígy, győztes széria esetében is nagyot lehet bukni, ha azt hiszi a játékos, hogy verhetetlen.

Minden esetben érdemes előre megtervezni a fogadásokat, tervet és szabályokat állítani fel, amelyeket győzelem és veszteség esetén is be kell tartani.