100% Üdvözlő bónusz akár 35 000 Ft-ig
Fogadás

Kockázatkezelés a sportfogadásban

A kockázat fogadás során elkerülhetetlen. Azonban nem mindegy, hogy mekkora az a kockázat. Ez a cikk a sportfogadás terén történő kockázatkezelést mutatja be. Ugyanis a játékoson is múlik, hogy mekkora rizikót vállal. Olvasson tovább és ismerje meg a kockázat csökkentésének legjobb módjait!

A sportfogadás kockázatkezelése, sportfogadasok.tv

 

Milyen az a kockázatkezelő fogadás?

A kockázat fogadás esetében csökkenthető. A kockázatkezelés lényegében arról szól, hogy minél tudatosabban fogadjunk, és minél kisebb rizikót vállaljunk. Sokan azt hiszik, hogy ez pusztán a bankroll menedzsment területén ki is merül. Ez azonban távol áll az igazságtól. A kockázatkezelés ennél sokkal többet jelent. Ide tartozik a bankroll kezelése, a megfelelő fogadás kiválasztása, a stratégiák és a statisztikák alkalmazása is.

 

Hogyan tehetek kockázatkezelő fogadást?

Lássuk először a kockázatkezelést általánosabban! A lényeg az, hogy a bankroll minél kevesebb részét veszítse el. Ehhez az szükséges, hogy minél kisebb rizikót vállaljon a fogadások során. Ebben segítségére lesz a bankroll menedzsment, a gondos tervezés, és a statisztikák használata. A következőkben ezeket bővebben is kifejtjük.

Bankroll menedzsment

Először is, a bankroll menedzsmenttel kell foglalkozni. Mindig határozza meg előre, hogy mekkora összeg elvesztését tudja magának megengedni, és csak annyiból fogadjon. Több eseményre tegyen kisebb téteket, és legyen türelmes. Hosszú távon kifizetődőbb kisebb összegeket nyerni, azokat azonban kitartóan. Minden fogadását vezesse egy listán, amin szerepeljen a fogadás dátuma, összege, és az is, hogy mi lett az eredménye. Így számon tudja tartani, hogy mennyit költött, valamint a statisztikákhoz is jól fog később jönni.

Gondos tervezés

Ez után következik maga a fogadás. Amikor talál egy tetsző sporteseményt, először szedje össze egy papíron, hogy mi szól amellett, hogy bejön a tipp, és mi szól ez ellen. Például: A csapatom nyerni fog, mivel hazai pályán játszik, korábban is győzött az ellenfél csapattal szemben. A csapatom veszíteni fog, mert a legutóbbi mérkőzés nemrég volt, és nem pihenték ki magukat a játékosok.

Ha összeszedte a pro és kontra érveket, akkor összesítse, hogy ezek alapján melyik kimenetel az esélyesebb. A fogadást mindig gondos, objektív, nyugodt tervezés előzze meg! Fogadni csak érzelemmentesen, átgondoltam érdemes.

Statisztikák

A korábbi saját fogadásai eredményei alapján is támaszkodhat a statisztikákra. Hány százalékban sikeresek a fogadásai? Mitől sikeresek? Ezzel megismerheti a saját fogadási jellemzőit. A számok ugyanis nem hazudnak. Érdemes tanulni a korábbi fogadások tapasztalatából. Foglalkozzon továbbá a sportolók statisztikáival is. A korábbi meccsek eredménye sokat el tud árulni a jövő esélyeiről.