100% Üdvözlő bónusz akár 35 000 Ft-ig
Fogadás

Mi az Total labdarúgás fogadási piac? 

Futball, sportfogadasok.tv

A total/összesített fogadási piac labdarúgás vonatkozásában mindig egy adott mérkőzés eredményére vonatkozik, függetlenül attól, hogy éppenséggel ki nyeri meg az adott meccset. A labdarúgás tekintetében nincs ugye fél gól, ez pedig azt jelenti, hogy a sportfogadási oldal mindig meghatároz egy olyan gólszámot, amit határértéknek tart, mi pedig megtippeljük, hogy ennél több vagy kevesebb gól lesz-e a meccsen. Általában a legnépszerűbb ilyen fogadási határvonal a 2,5 gól, nagyjából ezt tekintik úgy a bukmékerek, hogy hasonló esélye van annak, hogy kevesebb vagy több gól lesz – persze csapattól függően.

Viszont a total/összesített fogadási piacban nem csak a 2,5 gólos fogadás tartozik bele, hanem 0,5-től egészen akár 5,5 gólig is változhat a bukméker által megadott érték és a kapcsolódó szorzók. Mert azért lássuk be, hogy 0,5-ös határérték vonatkozásában jóval nagyobb az esélye annak, hogy több gól lesz, mint annak, hogy nem is lesz gól egyáltalán.

A Total/Összesített fogadási piac kalkulációja

A Total/Összesített fogadási piac kalkulációját a legjobb egy példán keresztül érthetjük meg. Tegyük fel, hogy a Bayern München csapata hazai pályán játszik a Borussia Dortmund csapatával, a bukméker pedig a következő ajánlatot adja a 2,5 gólos határértékre:

Alatta: 2.1

Felette: 1.70

Ez ugye azt jelenti, hogy a bukméker meglátása szerint jelentősen nagyobb az esélye annak, hogy lesz legalább három gól a mérkőzésen és ha megnézzük a statisztikákat, mi is látni fogjuk, hogy valószínűleg a Bayern meccsenként átlagosan több mint 2,5 gólt rúg. Ettől függetlenül a focit gólra játsszák és bármi előfordulhat, főleg egy rangadón.

Nagyon egyszerű a lehetséges nyeremény kiszámítása is, hiszen ha 1000 forintot teszünk fel valamelyik kimenetelre, akkor 2100 illetve 1700 forintot nyerhetünk.

Milyen egyéb Total/Összesített fogadási lehetőségek vannak?

A legtöbb bukméker nem csak a teljes mérkőzés, hanem akár a félidő vonatkozásában is kínál ilyen piacokat, ahol értelemszerűen másképp működnek a dinamikák. Hiszen a legtöbb gólt egy átlagos labdarúgó-mérkőzésen a második félidőben szerzik, így az első félidőben jóval kisebb szorzót fogunk arra kapni, hogy 2,5 gólnál kevesebb találat lesz. Természetesen a Total/összesített fogadások elérhetőek a második félidőre és élő fogadáshoz is, bár utóbbinál azért nagyon kell figyelnünk, hiszen egyetlen gól rendkívüli mértékben megváltoztathatja a szorzókat az adott találkozóra.

Összességében pedig nagyon javasolt az adott bukméker fogadási szabályzatának elolvasása fogadás előtt, hiszen azért a Total/összesített labdarúgás fogadások vonatkozásában vannak olyan apróságok, amelyek meghatározhatják azt, hogy nyerünk-e vagy sem. Példának okáért van olyan fogadóiroda – bár ilyen a kevesebb – ahol egy hosszabbításos mérkőzés vonatkozásában a hosszabbításban lőtt gólok is beleszámítanak az eredménybe, bár ez nem általános.

Ugyanígy fontos megemlíteni azt is, hogy egy mérkőzés félbeszakadása esetén a fogadás törlésre fog kerülni, az addig megszerzett gólok alapján nem lesz fizetés teljesítve.

Tanácsok a Total/összesített fogadásokhoz?

A Total/összesített fogadások legalább annyira népszerűek napjainkban, mint a végső győztesre vonatkozó fogadások a labdarúgás világában. Hiszen a gólszámos fogadásokat könnyű megérteni és azért itt is végül két esély van nem három, hiszen vagy több gól lesz, mint a határérték, vagy kevesebb. Éppen ezért az ilyen jellegű fogadásokhoz jóval nagyobb szükség van statisztikákra, mint egyébként, hiszen ha egy csapat kiemelkedően sok gólt rúg a szezonban, akkor jelentősen nagyobb az esélye, hogy a következő meccsén is rúg legalább 1-2 gólt.

Ugyanígy érdemes figyelembe venni azt is, hogy mely játékosok fognak játszani egy mérkőzésen és melyek nem, hiszen ha a csapat legjobb góllövője nem fog tudni játszani, akkor értelemszerűen az meghatározza azt is, hogy mennyi gólt rúg az adott csapat egy mérkőzésen. Itt is lehet nagyon nagyokat kockáztatni, de ha tényleg hosszútávú profitra törekedünk, akkor egy normál erőviszonyokkal rendelkező meccs esetén a 2,5 esetleg a 3,5 gólos határérték az, amire érdemes odafigyelni.