100% Üdvözlő bónusz akár 35 000 Ft-ig
Fogadás

Ázsiai Hendikep Bemutató

Ázsiai Hendikep, Sportfogadsok.tv

Amikor egy újonc sportfogadó össze akarja állítani legelső szelvényét, a fogadási platformok legtöbbször rögtön elárasztják a felhasználót opciókkal. A legtöbb esetben láthatjuk a legnépszerűbb tippeket egy adott meccsnél, de ez nem mindig egyezik meg a fejünkben lévő tippekkel. Ahhoz, hogy okosan és körültekintően hozzunk meg fogadással kapcsolatos döntéseket, az összes előttünk lévő lehetőséget értenünk kell. Olyan esetben, ha az egyik csapat nagyon egyértelműen erősebb, mint a másik, az odds-ok egy szimpla győzelemre nem lesznek megfelelőek. Ilyenkor jöhet szóba a hendikep. Ennek is két variációja van, a sima, ami egyértelműbben elmagyarázható, a másik pedig a megengedőbb és ezért jobbnak titulált ázsiai hendikep.

Az előbb említett fogadási forma, mint azt a nevéből is levehetnénk az ázsiai piacon terjedt el először, mostanában viszont egy szeretett forma minden sportfogadó munkájában és a tipp oldalakon is gyakran találkozhatunk velük. Egyszerűen összegezve a hendikep fogadásnál az adott csapat egy meghatározott előnnyel, illetve hátránnyal indul. Ez lehet egy, két, három gól, de akár a döntetlen lehetőségét is megengedheti. Ebben tér el az ázsiai hendikep a simától. Sokkal személyre szabhatóbb.

Míg a sima Csapat 1 +3-at egyszerűbb megérteni. Például Dortmund és Bayern játszik (Ezen esetben Dortmund a Csapat 1). Ekkor Dortmund 3:0-s eredménnyel kezdi el a nulladik percet is. A végeredmény 0:2-es Bayern győzelem, de a hendikep feltételes eredménye 3:2, így már miénk is a nyeremény. Ázsiai hendikep annyiban változhat, hogy nem csak egész számokat, hanem +0.5, illetve +0.25-öt is fogadhatunk. Ezek segítségével sok esetben a döntetlen eredményt is bevonjuk a nekünk kedvező kimenetelekbe. Ebben a szövegben megpróbáljuk részletesen elmagyarázni, hogy mit jelentenek a különböző variációk, illetve mikor érdemes ilyen meccsekkel teli szelvényeket összerakni.

 

Ázsiai hendikep variációi

Az ázsiai hendikep-nek rengeteg változatáról beszélhetünk, amelyeket legegyszerűbb példákon keresztül megérteni. A feles vonalnál az alapszámok kapnak egy .5-ös eltérést. Ez lehet 0.5, 1.5, 2.5, stb. Egy 0.5-ös vonalnál a jobbnak titulált csapatnak (-0.5) meg kell nyernie a mérkőzést, a gyengébbnek (+0.5) pedig nyernie vagy döntetlent játszania kell ahhoz, hogy kapjunk pénzt a fogadásból. Egy negyedes vonalnál .25-ös, illetve .75-ös eltéréssel változnak. Ez már egy kicsit bonyolultabban elmagyarázható és kevesebb kimenetelt engednek meg, mint a felesek. Ilyenkor feleződnek a feltett tétek és a számtól függően kaphatjuk meg a teljes kifizetést, illetve csak egyiket, de olyan is lehet, hogy csak a felrakott tétet kapjuk vissza. Mint korábban említettük a legegyszerűbb mondja a megértésnek végig menni az összes példán.

 

Negatív hendikep

AH -0.25

Ebben az esetben a választott csapatodnak legalább egy góllal nyernie kell, illetve, ha döntetlen az eredmény akkor a tét felét elveszíted, másikat visszakapod. Más esetben elvesztetted a fogadást.

AH -0.5

Itt csak akkor nyered meg a teljes odds-ot, ha nyer a csapatod, más esetben veszteséges a fogadás.

AH -0.75

Ha a csapat legalább 2 góllal nyer, akkor teljes a nyeremény, ha csak 1-gyel, akkor a tét fele szorzódik meg az odds-al és azt kapjuk meg az alap tétünkkel együtt.

AH -1

2 vagy több gólfölénnyel ismét nyerünk, egy gól esetén a teljes tétet visszakapjuk a számlánkra. többi esetben veszítettünk.

AH -1.25

Újra legalább 2 góllal kell nyernünk és itt, ha csak 1-gyel nyer a csapat, akkor a tétünknek csak a felét kapjuk vissza.

AH -1.5

Itt már csak a legalább két gólos győzelem jelent jót nekünk

AH -1.75

Ebben az esetben már 3 góllal kell nyernie a csapatnak. Ha csak 2 sikerül akkor a tétünk felét szorozzák meg az odds-al és ezt hozzáadják a teljes téthez, majd ezt az összeget látjuk a számlán. Az összes többi eset veszteséget jelent.

AH -2

3 góllal nyertünk, 2 góllal visszakapjuk a teljes tétünket és a többi kimenetel ezúttal sem jelent jót nekünk.

 

Pozitív hendikep

AH +0.25

A pozitív oldalon általában a gyengébb csapatra rakunk. Ekkor, ha a csapat nyer, megkapjuk a nyereményt, ha döntetlen születik, a tétünk felét szorozzák meg.

AH +0.5

Ekkor a győzelem és a döntetlen is teljes nyereményt eredményez nekünk.

AH +0.75

Ez nagyon hasonlít az előzőhöz annyival kiegészülve, hogy ha egy góllal kapnak ki, akkor is a tétünk felét visszakapjuk.

AH +1

Újra az előzővel hasonlítanánk össze ezt a variációt annyi különbséggel, hogy nem a felét kapjuk vissza, hanem az egész tétünket döntetlen esetén.

AH +1.25

Annyiban változik itt a kifizetés, hogy a döntetlen esetén visszakapjuk a teljes tétünket és a tét egyik felét megszorozzuk az odds-al. A többi marad ugyanaz.

AH +1.5

Ezúttal mindhárom lehetőség győzelmet jelent számunkra és csak akkor veszítünk, ha legalább 2 góllal kap ki a csapatunk

AH +1.75

Ugyanaz, mint az előbb, csak ha 2 góllal kapunk ki, akkor a tétünk felét visszakapjuk.

AH +2

Itt a két góllal való vesztés is teljes visszafizetést eredményez.

 

Összegezve

Reméljük, hogy egy picit jobban érthetővé tettük ezzel a cikkel az ázsiai hendikep működését. Az oldalunkon találhatnak majd az egyes hendikepekről részletesebb leírást is a közeljövőben, így ajánljuk figyelmükbe azokat is, ha a rövid összefoglaló alapján még nem tiszta a működésük. Személy szerint én majdnem az összes szelvényemben hasznát veszem az ilyesfajta tippeknek, hiszen sokszor nagy az esély egy döntetlen kimenetelre is, de így sem szeretném elveszíteni a fogadást.