100% Üdvözlő bónusz akár 35 000 Ft-ig
Fogadás

Futball sportfogadás részletei

Futball, sportfogadasok.tv

Ha egy újonc elég elszánt ahhoz, hogy belevesse magát a sportfogadás nagy világába, sok kérdés áll fenn az elején. Ezen kérdések közül talán az egyik legfontosabb a „melyik sportágra fogadjunk?”. Véleményem szerint erre a kérdésre a válasz minden esetben az, hogy amiben a legjobban otthon érezzük magunkat. Nincs értelme olyan sporttal kezdeni, amihez egyáltalán nem értünk. Miután beleástuk magunkat egy ágba, ezután idővel úgyis ragad ránk innen-onnan sokféle információ más sportágakról is és szép lassan ezeket is hozzáadhatjuk a szelvényeinkhez, ugyanis egyik platform sem limitálja egy sportágra a fogadásainkat.

Egy tény viszont, hogy az online sportfogadás kezdetei óta a futball került előtérbe. A legtöbb oldal hirdetésein is a focilabda a közös mindenhol megjelenő motívum. Ez miatt a legrészletesebb tippeket ebben a sportágban tudjuk megtenni. A foci világszerte az egyik legismertebb sportág, így nehezen tudjuk elképzelni, hogy lenne olyan olvasónk, aki akár egy kicsit sem tud a futballvilágról. A legtöbb bukméker főoldalán is a legnépszerűbb focimeccsek és az éppen most játszott mérkőzéseket pillanthatjuk meg először.

 

Mire fogadhatunk egy futballmeccs során?

Ha elhatároztuk, hogy futballmeccseken szeretnénk kipróbálni szerencsénket, akkor el is kezdhetjük a fogadást. A különböző oldalakon számtalan piacok találhatók, melyek jobbnál-jobb odds-okkal kecsegtetnek. Na de mi is az az odds? Amikor kiválasztjuk egy meccs kimenetelét, például, hogy a hazai csapat nyer. A felirat mellett láthatunk egy decimális számot, tegyük fel, hogy ez 1.9. Átalában az esélyesebb csapatnak alacsonyabb odds-a szokott lenni, mint a gyengébbnek. Ha feltesszük a pénzünket a hazai csapatra, akkor a mérkőzés utolsó perce után már meg is kaphatjuk a feltett pénzösszegünk 1.9-szeresét. 10.000 Ft esetében ez 19.000 Ft-ot jelent, amit a számlánkon láthatunk. A következőkben a különböző piacokról fogunk részletesebben írni.

 

Játékidő eredmény

A talán legegyértelműbb és ezzel egyetemben legnépszerűbb fogadási forma a szimpla végeredmény. Itt tudunk fogadni arra, hogy melyik csapat nyer, illetve arra is, hogy döntetlen végeredmény születik. Itt viszont fontos tudni, hogy csak a 90 perces játékidőre vonatkozik ez a forma. Ha esetleg hosszabbításra kerül a sor, akkor az már nem számít bele.

Dupla esély

Ebben a formában arra fogadhatunk, hogy egyik csapat nyer vagy döntetlen, másik csapat nyer vagy döntetlen, illetve, hogy nem lesz döntetlen (csapat 1 vagy csapat 2 nyerni fog).

Eredmény/Mindkét csapat szerez gólt

Itt kiválaszthatjuk az eredményt, illetve ehhez hozzá azt is, hogy a meccs során szerez-e mindkét csapat gólt. Ezen a piacon sokszor nagyon jó odds-ok találhatók, így érdemes figyelni.

Hendikep/Ázsiai hendikep

A hendikep egy nem kezdőknek ajánlott egészen komplex piac. Röviden egy hendikep fogadáson vagy az erősebbnek titulált, vagy a gyengébbnek különböző lehetőségekkel adunk előnyt vagy hátrányt. Meg tudjuk azt tenni, hogy az egyik csapat 2:0-s előnnyel kezdi a mérkőzést és annak ellenére, hogy 0:1-re kikapott, a feltételes végeredmény 2:1 lett, így miénk a nyeremény. Ez nagyon sokszor hasznos tud lenni, viszont ahhoz, hogy magabiztosan használjuk ezeket, alaposan értenünk kell a működését. Az oldalunkon részletesebben is írunk több cikkben is a hendikepek működéséről.

Büntető lapok/Szögletek/Gólok

A játék során kisebb részletekre is tehetünk pénzt. Büntető lapok számára tippelhetünk, hogy egy megadott szám felett vagy alatt lesz, Mindkét csapat kap-e lapot, első kiosztott lap, lesz-e piros stb. Szögleteknél majdnem ugyanez. Mennyi szöglet lesz, melyik félidőben lesz több, egy csapat mennyi szögletet rúg, de itt is majdnem végtelen lehetőségünk van. Góloknál a gólok száma egy megadott szám felett vagy alatt lesz, melyik csapat szerez először gólt, melyik félidőben lesz több, illetve pontosan is meghatározhatjuk, hogy mennyi gól lesz a meccsen.

Játékos speciálisok

Itt is rengeteg opciónk van. Egy játékosról tippelhetjük, hogy ő szerez először, utoljára, illetve bármikor gólt a mérkőzés során. Pontosan megírhatjuk, hogy egy játékos kap-e büntetőlapot, kit fognak kiállítani, melyikük hányszor rúg kapura, de itt is nagyon sok lehetőségünk van.

Kombináció/Gyűjtők

Amikor egy szelvényt hozunk létre tudnunk kell, hogy egy meccsre nem csak egy piacot választhatunk. Olyan tippeket, amik nem ütik egymást egyszerűen kombinálhatunk. Csak ki kell jelölnünk az összeset, amit szeretnénk és így természetesen az odds is növekszik. Ekkor viszont már gyűjtőkről beszélünk. Ekkor úgy tudjuk felrakni a tétet, hogy csak akkor kapjuk meg a teljes nyereményt, ha mindegyik tippünk bejött és ha csak az egyik épphogy nem sikerült, akkor az egész úszott. Itt is lehet trükközni kisebb számú gyűjtővel és elosztott tétekkel, ezek viszont már haladó stratégiák.

 

Melyik oldalt válasszuk?

Egy újabb nagy kérdés a sportfogadó életében, hogy melyik platformra töltse fel a jól megérdemelt pénzét. Magyarországon a legelterjedtebb bukméker a Tippmix. Országszerte találhatóak Lottózók, ahol fizikális szelvényekkel lehet tippeket rakni különböző játékokra és kisboltokban, dohányboltokban is kiválthatjuk a nyert szelvényeinket. Nem is olyan rég viszont megszületett a Tippmix Pro, amivel az online sportfogadás világába is beásta magát a cég. Ezen a téren még egy nagykutya a Bet365, ami személy szerint a kedvenc oldalam. Ezek viszont csak a legnépszerűbbek. Rajtuk kívül elérhető még több tucat oldal, amelyek különböző üdvözlő bónuszokkal csalogatják a felhasználókat. A külön oldalakról és a fogadási bónuszokról is találnak cikkeket a weboldalunkon, amit ajánlunk az olvasóink figyelmébe.