100% üdvözlő bónusz maximum 600 EUR-ig + ingyenes pörgetések
Fogadás

Európai Hendikep Bemutató

Ázsiai Hendikep, Sportfogadsok.tv

Az európai hendikep megértése

Ha egy kezdő sportfogadó össze akarja állítani első szelvényét az első dolog amit meglát egy adott mérkőzésnél, az a fő piacok és azon belül is a melyik csapat fog nyerni. Ez nem mindig elég ahhoz, hogy jó nyereményekkel jöjjünk ki a fogadásból, így szerencsére van lehetőségünk finomhangolni a tippünket. Ahhoz, hogy okosan és körültekintően hozzunk meg fogadással kapcsolatos döntéseket, az összes előttünk lévő lehetőséget értenünk kell. Ha két csapat közt túl nagy az erőbeli különbség, ekkor fordulhat az elő, hogy nagyon kevés az odds a nagy eséllyel győzelemre készülő csapatra. Ekkor jöhet szóba a hendikep, amivel szintre tudjuk hozni a csapatokat és nagyobb nyereményhez juthatunk hozzá.

 

Európai Hendikep variációi

Az európai hendikepnél három lehetőségünk van. Vagy az erősebb csapatra teszünk negatív számokat (esetleg pozitívat is, bár ilyenkor az odds nagyon kevés lehet), vagy a gyengébb csapatra pozitívakat (ugyanúgy lehet negatívat, ekkor az odds növekszik, de a végeredmény valószínűsége drasztikusan csökken), utolsó sorban döntetlenre is tehetünk és ilyenkor általában a gyengébb csapat kap plusz pontokat.

A megtett hendikepünk azt jelenti, hogy a választott csapatot előnyben vagy hátrányban részesítjük. Amikor egy csapatnak adunk negatív pontot, akkor a 90 perces mérkőzést nem úgy kezdik meg, mint általában, hogy 0:0 az eredmény, hanem egy 0:1, 0:2, stb. hátrányt kell behozniuk a meccs végére. A hátrányt behozva pedig még nyerniük is kell ahhoz, hogy megkapjuk a nyereményünket. Pozitív hendikep esetén pedig a gyengébb csapat egy-két úgynevezett ajándék gólban részesül, tehát ők úgy kezdik a mérkőzést, mintha már lőttek volna gólt. Például, ha +1-es hendikepet raktunk, de a végeredmény 0:0 lett, akkor megnyertük a fogadásunkat.

 

Negatív hendikep

A negatív hendikepekről picit részletesebben példák segítségével fogunk most írni. Tegyük fel, hogy a két játszó fél csapat 1 és csapat 2. Közülük csapat 1 az erősebbnek titulált.

Csapat 1 -1

Ebben az esetben a favorit csapatnak legalább 2 góllal kell nyernie, hiszen, ha 1:0-ra nyernek, a meccs után elveszünk tőlük egy pontot a hendikep miatt, akkor csak egy 0:0-s döntetlen maradt, tehát nem nyertek.

Csapat 1 -2

Itt már legalább 3 gólos győzelemre lesz szükségünk. Ha 4:1 lesz a végeredmény, ebből levonunk 2-t az első csapattól. Így a feltételes végeredményünk 2:1 lesz, tehát miénk a nyeremény.

 

Pozitív hendikep

Most a pozitív hendikepet is részleteznénk egy picit. Ezúttal is képzeljük el Csapat 1 és csapat 2 mérkőzését. Csapat 2 lesz a gyengébb csapat.

Csapat 2 +1

Jelenleg a második csapat kapott egy extra gólt. ha nyerni tudnak, vagy esetleg egy döntetlent játszanak, akkor a feltevésünk szerint nyertek. 1:1-es végeredménynél például a módosított eredmény úgy néz ki, hogy 1:2, tehát nyertünk.

Csapat 2 +2

Itt még könnyebben vagyunk, hiszen az előző lehetőségekhez hozzá még az sem baj, ha egy góllal veszít a csapatunk. Tegyük fel, hogy 2:1-re vezet a hazai fél. Ekkor már kezdhetünk örülni, hiszen ha így tudják folytatni, akkor a hendikep miatt a feltételes végeredmény 2:3, tehát nyertünk.

 

Összegezve

Reméljük, hogy egy picit jobban érthetővé tettük ezzel a cikkel a hendikep működését. Az európai hendikep megértése nem szokott gondot okozni a sportfogadóknak miután egyszer olvasnak róla. Ami egy kicsit nehezebb, az a hendikep egy másik fajtája az ázsiai hendikep. Személy szerint én szeretem az európai hendikep egyszerűségét és ezért nagyon sokszor használom a saját szelvényeimen is. Az oldalunkon találnak még több hasonló cikket a témákhoz.